tirsdag den 25. september 2007

Mols røgeri

Idag var sidste udflugt med mit gastronomihold. Denne gang gik turen til Mols røgeri. Et lille røgeri der ligger 800m fra skolen, så det var lige til at klare. Det var spændende at se. Ejeren, der viste os rundt, fortale også at de røger salt... Og at en kok der kalder sig "den skaldede kok" havde brugt noget at det salt han røg i nogle firmagaver han skulle levere til Skanska her til jul 2006 (er noget der lyder bekendt Mor og Niels?). Det gik jo op for mig at det krydderiglas Niels fik til jul (og som mor har fået) kommer derude fra. Lidt skægt!

De røger ellers mange ting, fisk, fjerkræ, salt og brun farin... Jep brun farin, det skal bruges til chokolade produktion i tyskland. Det er stadig på forsøgsbasis, men hvem ved, måske kan vi snart købe chokolade, men brun farin, røget på Mols ;)

I løbet af alle vores gastronomi udflugter, har vi købt lidt med hjem. Så i aften skal vi lave gourmet middag. Glæder mig, så skal vi smage på røget makrel, mjød, økologisk rødvin, økologisk chokolade, fiskefrikadeller, sild (AD, men skal jo smage) og en masse andet godt.

Når vi så har spist, skal jeg så ned og tage bussen til Århus. Skal til kontrol på hospitalet. Efter det skal jeg så til rejsemesse med Mona fra køkkenet. Hun skal til New Zealand i foråret og Kilroy arrangere en rejsemesse på Train der netop handler om New Zealand. Regner ikke med at jeg skal til New Zealand (i hvert fald ikke lige nu), men går med alligevel, om ikke andet så da for at være social....

Ingen kommentarer: